HYOL ry

Pedagogiikkaa YH

 

Verokampus

Verohallinto on juuri uudistanut Verokampusta. Verokampus on tarkoitettu nuorille ja nuorten kanssa työskenteleville aikuisille. Sivustolla on avattu veroasioita helposti ja yksinkertaisesti erityisesti nuorille relevanteista näkökulmista: miten esimerkiksi hankitaan verokortti ensimmäistä kesätyötä varten tai kuinka maksetaan verot, jos tuottaa someen sisältöä ja saa sen vuoksi tuotteita tai palveluita ilmaiseksi.

Uudistuksen myötä Verokampus-sivustolle on luotu oma osio opettajille.  Mukana on tehtäväpaketteja, joiden avulla verotusta voi käydä läpi esimerkiksi yhteiskuntaopin tunneilla.

 

Massivaara

Massivaara-pelin tavoitteena on herätellä itsenäistymisen kynnyksellä olevia nuoria pohtimaan rahan kuluttamisesta syntyviä seurauksia.

Pelillistetty opetusmateriaali on tarkoitettu yhteiskuntaopin sekä talousopetusta antavien opettajien työtä tukemaan. Peli on suunniteltu nuorille yhdeksäsluokkalaisista toiselle asteelle. Tutustu aineistoon ja ota se käyttöön täällä.


Saamelaistietoa opetukseen

Saamelaiskäräjien sivusto, joka sisältää mm. oppimateriaalia ja tietopankin saamelaisista.

 

Sovittelusta kansalaistaito

Suomalainen rauhanvälittäjä CMI (Crisis Management Initiative) on julkaissut osana Ahtisaari-päiviä uuden opettajien kanssa kehitetyn konfliktinratkaisuun keskittyvän materiaalipaketin ja kutsuu nyt kaikki suomalaiset yläkoulut ja lukiot peretymään rauhanvälityksen saloihin. Lisätietoja.

 

Zaldo

Uuden verkkoaineiston avulla koululaiset pääsevät kesyttämään sisäisiä finanssimörköjään ja saavat kättä pidempää omien raha-asioidensa hoitamiseen. Sivusto tukee erinomaisesti peruskoulun taloustiedon oppimateriaaleja oman talouden hallinnan osalta. Lisätietoja.

 

Sodassakin on säännöt -oppimateriaali

Punainen Risti on tuottanut yläkoulujen ja lukioiden käyttöön Sodassakin on säännöt –oppimateriaalin. Sen avulla on tarkoitus levittää tietoa aseellisista selkkauksista ja sodan oikeussäännöistä. Oppimateriaalin lisäksi Punainen Risti on tuottanut uuden humanitaarisen oikeuden lautapelin ”Sodassakin on säännöt”. Lautapelin avulla voi opetella humanitaarisen oikeuden sääntöjä sekä testata tietojaan humanitaarisesta oikeudesta vapaamuotoisesti ja ryhmässä. Lisätietoja.

 
senast ti 17.4