HYOL ry

Turpotietäjä 2021 -kilpailu


Turpotietäjä 2021 -kilpailu on valtakunnallinen, lukiolaisten turvallisuuspolitiikan ja kokonaisturvallisuuden tietämystä mittaava tietokilpailu.

Turpotietäjä-kilpailu innostaa nuoria pohtimaan turvallisuuspolitiikkaa ja kokonaisturvallisuutta. Se perustuu erityisesti yhteiskuntaopin kurssiin YH3, mutta menestymismahdollisuuksia parantavat muiden yhteiskuntaopin kurssien sekä myös historian kurssien sisältöjen hallinta.

Lisäksi Turpotietäjä-kilpailuun valmistautuessa kannattaa hyödyntää Kadettikunnan laatimaa Turvallisuuspolitiikan tietopankkia.

Turpotietäjä 2021 -kilpailun alkukilpailu järjestettiin lukioissa eri puolilla Suomea 8.10.2021.

Alkukilpailussa parhaiten menestyneet kutsuttiin 30.11. järjestettyyn finaaliin, jossa oli sekä kirjallinen että suullinen osuus. Finaalin arvosteli arvovaltainen raati.

Finaalin kolme parasta olivat:
1. Eelis Ojala,
Helsingin normaalilyseo
2. Lauri Hietanen,
Etelä-Tapiolan lukio
3. Tiia Salminen,
Elisenvaaran lukio

Alku- ja loppukilpailuissa parhaiten menestyneet palkitaan erilaisilla palkinnoilla sekä tutustumiskäynneillä eri turvallisuusviranomaisten toimipisteisiin. Loppukilpailun kolme parasta palkitaan rahapalkinnoilla.

Turpotietäjä kilpailun järjestävät Reserviläisliitto ja Suomen Reserviupseeriliitto. Hankkeen ohjausryhmässä ovat mukana myös Kadettikunta ry sekä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry.

Tutustu kilpailun omiin verkkosivuihin.

Information om Tävlingen Säkpolvetare på svenska.